den fega gråa massan

  2010-05-11 / 18:32:57 / LIVET I ALLMÄNHET /

 

Tycker vi borde bry oss mer om varandra. Så där i allmänhet bara.

Att se på när andra blir illa behandlade och inget säga, bara se på. Vem fan tror man att man är då?

Att vi ska va så förbannat FEGA äcklar mig!

Dessa tankar kommer sig av att det har visat sig att min dotter blivit misshandlad i skolan. Lite slag så där varje dag. Ibland mer, ibland "bara" en knuff. Hur som helst, utan att dra hela historien så är jag förbannad på andra elever som har sett vad som pågått. Dessutom är det INGEN lärare som har sett/märkt nåt.. Märkligt, minst sagt..

Hur som helst, ondskan här i världen kan vi aldrig kanske helt utplåna, MEN det gråa massan, som bara ser på, DEN kan vi ändra.

Vi måste börja ta vårt ansvar. Föräldrar, grannar, vänner, klasskompisar, lärare...

Några som jobbar stenhårt med att minska mobbing är FRIENDS.

För den som är feg, rädd och inte vill lägga sig i, inte göra väsen av sig, kan i största tysthet välja att skänka pengar till Friends och deras arbete.

 

 

 



Linda

Den gråa massan är så fega. De ser inte sitt ansvar i att kliva in och säga ifrån. Jag förstår inte hur man som klasskamrat/elev på skolan kan acceptera ett sådant beteende.



Oftast är det dessutom den/dom som slår/mobbar som har det svårt. Just därför borde någon lärare ta sitt VUXENANSVAR och ta reda på varför eleven/eleverna gör så mot andra. Vissa är för fega för det dock.



Viktigt är ju att förklara för den utsatte att det inte är dennes fel. Att det inte säger någonting om offret, utan om förövaren.

2010-05-12 @ 13:56:50
URL: http://goastray.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious